"Niet-gevaccineerden hebben het recht niet om intensieve zorgen te gijzelen"

door: STS
Corona - ziekenhuis - intensieve zorgen
Afbeelding bron: Photonews

In het Universitair Ziekenhuis van Gent is beslist om op intensieve zorgen geen bedden meer speciaal vrij te houden voor coronapatiënten. Zij moeten geen voorrang krijgen op andere patiënten, is de redenering.

Ook de Antwerpse GZA-ziekenhuizen hebben dat besluit genomen. Wij vroegen op onze Facebook-pagina wat onze lezers vinden van deze beslissing.

"Alles draait om corona, maar andere zieke mensen moeten ook geholpen worden", vindt Agnes.

"Dat is de correcte beslissing. Iemand met een hartinfarct of kanker of een hersenbloeding kiest daar niet voor en heeft recht op hulp", stelt Adrienne.

"Ik ben ervan overtuigd dat niet-gevaccineerden het recht niet hebben om een intensieve afdeling te gijzelen ten nadele van mensen die wel gevaccineerd zijn", vindt Philip.

"Voor degenen die zich niet hebben laten inenten geen voorrang op mensen die dringende operaties nodig hebben, aan het hart, of wegens een tumor", stelt Eric.

"Heel goed idee, er zijn veel te veel mensen die hun ingreep uitgesteld zien worden, met dank aan de anti-vaxxers", stelt Viviane.

"Amai, discriminatie in de zorg. Mij werd als verpleegkundige geleerd dat we dit absoluut niet horen te doen. Gaan we vanaf nu iemand die rookte en longkanker heeft ook anders behandelen dan iemand die dit niet deed?", vraagt Ana zich af.

"Goede beslissing. Er zijn in de vorige golven al genoeg mensen geweest die hun behandeling of zelfs een deftig onderzoek zijn misgelopen", merkt Christina op.

"Best voor niet-gevaccineerde mensen geen bedden meer vrijhouden", vindt Ingrid.

"Het is geen kwestie dat ze coronapatiënten niet willen helpen, ze willen iedereen helpen. Dat is de zorg. En degenen die het met hart en ziel doen, zitten op hun tandvlees", zegt Sarah.