Steven Van Gucht legt uit waarom een extra boosterprik nodig is

door: BVDO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Het aantal besmettingen met het coronavirus is spectaculair aan het dalen en daar is volgens Steven Van Gucht een goede reden voor.

Voor viroloog Steven Van Gucht van Sciensano is het duidelijk waarom de omikronvariant niet meer voor meer besmettingen zorgt.

“Tot voor kort waren er elke dag toch 40.000 tot 50.000 besmettingen”, zegt Van Gucht aan Het Laatste Nieuws. “Dat zijn enkel de bevestigde infecties. In werkelijkheid ligt dat cijfer drie tot vijf keer hoger. De omikrongolf is al in ons land sinds eind december, begin januari. Op den duur vindt het virus nog nauwelijks mensen die het nog kán besmetten omdat de meesten al geïnfecteerd geweest zijn.”

Dat moet een goed teken zijn voor de coronabarometer. Volgens Van Gucht kunnen we snel naar oranje en geel. Het virus zal niet weg zijn, maar de komende maanden worden veel beter door vaccins, de boosters en de vele mensen die besmet waren.

“Als er dan een nieuwe variant verschijnt, zullen we in het koude seizoen opnieuw een booster nodig hebben. Zeker de meest kwetsbare personen zullen een herhalingsinenting nodig hebben. Maar iedereen om de vier maanden een extra prik geven is ook weer niet vereist.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24