Steven Van Gucht maakt zich kwaad: "Hij is gevaarlijk, we moeten hem de mond snoeren"

door: STS
viroloog Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaamse virologen keren zich massaal tegen de Nederlandse professor die het acteurskoppel Tine Reymer en Peter Van den Begin kon overtuigen om zich niet te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Het koppel maakte in een interview met Humo bekend zich niet te willen laten vaccineren zolang ze niet verplicht worden. De twee maken zich zorgen over de vaccins en zeggen geen onderdeel te willen zijn van "een experiment". Ze verwezen daarbij naar de Nederlandse bioloog Theo Schetters, die uitspraken doet waar de haren van de virologen van gaan rechtstaan.

Zo trekt hij de cijfers van de overheid in twijfel, zegt hij dat de grote meerderheid van de bevolking immuun is voor het coronavirus en noemt hij het vaccin een gevaar, waarvan de gevolgen op lange termijn niet te overzien zijn. Opmerkelijk: hij runt in Zuid-Afrika zelf een bedrijf dat vaccins produceert.

Steven Van Gucht

"Hij verkoopt wetenschappelijke nonsens, brengt onze beroepsgroep ernstige schade toe en is dus gevaarlijk", haalt Steven Van Gucht hard uit in Het Nieuwsblad. "De mRNA-vaccins in twijfel trekken, die net voor zo'n medische doorbraak gezorgd hebben, is echt onvoorstelbaar voor een vaccinoloog. Eigenlijk moeten we als wetenschappers eens luidop nadenken hoe we zo'n pseudowetenschapper gepast de mond kunnen snoeren."