“Vroeger was je rijk, middenklasse of arm. Nu ben je rijk of arm”

door: BVDO
geld schulden supermarkt
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Corona heeft er voor gezorgd dat veel zaken in het dagdagelijkse leven een stuk duurder worden dan voor de uitbraak van de pandemie.

Het leven is duurder geworden tijdens de pandemie, maar aan de andere kant zou er toch meer geld opzijgezet zijn. Wij vroegen onze lezers of ze het moeilijk hebben met sparen. Een greep uit de reacties.

“Brandverzekering, autoverzekering, belastingen, milieubelasting, kadastraal inkomen, internet/GSM, noodzakelijke dagelijkse inkopen, water, elektriciteit, mazout, ...Als alleenstaande gepensioneerde met 42 dienstjaren is sparen moeilijk. En zeg nu niet waarom heb je nog internet of een auto nodig!”

“Is schandalig, alles is verdomd peperduur en pietje staat pluimt ons dan nog maar waar ze kunnen. Hoe kan een mens nog sparen en rondkomen?”

“Het enige wat we nog kunnen is net zoals onze regering leningen aangaan om onze schulden af te lossen zodanig dat onze schuldenberg alleen maar groter wordt. Met dat verschil dat de regering wat extra steelt van de belastingbetaler. Alles is dubbel zo duur als verleden jaar, het jammere is dat ons loon niet is verdubbeld. En goed weten dat er nu nog op ziekteverlof zijn met een inkomen van 6000 euro.”

“Hoe kun je nu nog sparen, wij moeten alles afgeven. Veertig jaar gewerkt en alles moeten afgeven voor vreemden die nooit gewerkt hebben. Dat vind ik heel erg en dan noemen ze ons een racist. Heel erg in u eigen land.”

“Tijdens corona nog nooit zoveel kunnen sparen, alleen daarvoor was de lockdown goed.”

“Jazeker ik heb het heel moeilijk om te sparen, soms is zelfs de maand te lang om toe te komen.”

“Voor de corona kwam ik zeker toe. Alle rekeningen betaald en eten op tafel. Nu elke euro omkeren vooraleer hem uit te geven.”

“Nee, maar ga ook weinig op café en al niet op restaurant.”

“Als je geen hoog loon hebt en alleen woont en alweer ziet hoe reteduur alles weer is geworden dan zit sparen er helemaal niet in.”

“Niet alleen in deze tijden, maar altijd al!”

“We sparen allemaal voor de mensen van de regering te kunnen spijzen met hun riante maandloon. Voor de rest is het hopen dat je toe komt. Vroeger was je rijk, middenklasse of arm. Nu ben je rijk of arm.”