Experte waarschuwt bij dit weer: "Hondeneigenaars maken deze veel voorkomende fouten"

door: STS
Hond - water
Afbeelding bron: Pixabay

De hoge temperaturen kunnen niet alleen voor mensen een gevaar betekenen. Ook voor huisdieren is het belangrijk te zorgen dat ze gehydrateerd blijven en zonnebrand of een zonnesteek vermeden worden.

"Een grote meerderheid van de hondeneigenaars maakt een aantal veel voorkomende fouten, zonder het zelf te beseffen", vertelde een hondenexperte aan The Mirror.

Zo is het niet slim om je hond te laten zwemmen waar hij wil. "Sommige waters kunnen schadelijke parasieten en bacteriën bevatten. In een zwembad met chloor zwemmen kan dan weer irritaties aan de huid en aan de ogen opleveren. Zwemt een hond in een zwembad, spoel dan achteraf het zwembadwater van hem af."

"Draag voldoende drinkwater met je mee, zodat je hond daarvan kan drinken."

"Honden kunnen ook zonnebrand oplopen. Koop een speciale zonnecrème voor honden. Als je denkt dat je hond verbrand is geraakt in de zon, neem dan contact op met de dierenarts."

"Controleer of het asfalt niet te warm is. Dit kan je doen door de rug van je hand gedurende vijf seconden op het asfalt te houden. Als je je hand niet voelt verbranden, is het veilig voor je hond."

"Laat je hond niet te lang in de zon liggen. Voorzie een schaduwrijke plaats. Ga 's ochtends en/of 's avonds met je hond wandelen, wanneer de temperatuur lager is."

"Rauw voedsel koelt de hond af en hydrateert beter."