Op café of restaurant gaan nog duurder: "Horeca zal toegenomen kosten doorrekenen"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

De prijzen van onze voeding blijven maar stijgen en aan die prijsverhogingen lijkt voorlopig nog geen einde te komen, dat kan je hier nalezen. Dit zal ook gevolgen hebben voor ons bezoek aan cafés en restaurants.

Een bezoek aan een café of restaurant is de afgelopen tijd al fors duurder geworden. En de verwachting is dat die prijs nog zal toenemen.

"Ook de horeca zal zijn toegenomen kosten ook wel gaan doorrekenen", verwacht Xavier Gellynck, professor landbouw- en voedingseconomie, in gesprek met Radio 1. "Daar speelt de kost van het personeel nog een stuk meer. Die prijzen gaan ook de hoogte in."

De professor verwacht dat mensen nog meer aandacht zullen schenken aan de prijzen bij een horecazaak. Sommigen zullen volgens hem minder vaak op restaurant gaan door de stijgende prijzen.

"We zullen daar misschien ook wel een stuk een wijzigend consumentengedrag vaststellen, waarbij men dan kiest voor een horecazaak die iets goedkoper producten aanbiedt dan wel een bezoek aan het restaurant uitstelt. Die sector zal zeker ook wel de effecten van de prijsstijgingen ondervinden."