Vervelende vaststelling: "Frieten van de frituur zijn een luxeproduct aan het worden"

door: STS
frieten
Afbeelding bron: Pixabay

Frieten dreigen duurder te worden nu het slechte weer een deel van de aardappeloogst heeft vernield. Wij stelden op onze Facebook-pagina de vraag: "Ga jij minder vaak naar de frituur?"

"Ik wel ja, want zoals altijd bij een slechte oogst gaan de prijzen omhoog. Maar bij een goede oogst heb ik de prijzen nog nooit weten zakken", schrijft Staf.

"Thuis frietjes bakken is goedkoper en veel beter", vindt Jozef. "Elke donderdag frietendag. Maar we bakken ze zelf. Thuis kosten ze nog niet de helft van de prijs", vindt ook Johan.

"De prijs in de frituur gaat omhoog wegens slechte oogst maar gaat nooit meer omlaag! Zelfde verhaal bij de kapper ik betaalde begin dit jaar 5 euro meer voor het ontsmetten na mijn kapbeurt. Nu wordt er niet meer ontsmet maar de 5 euro blijven wel bij de afrekening", stelt Andre.

"Vorig jaar was het omdat het te droog geweest was... Elk jaar weer een zogezegde reden om de prijzen te verhogen", schrijft Arlette.

"Ja, ik ga minder daardoor. Ik vind het erg dat ons geld uit onze zakken wordt geklopt. En dan binnenkort zagen dat de economie minder draait omdat de mensen zich niks meer kunnen permitteren", stelt Kim.

"Frieten van de frituur zijn een luxeproduct aan het worden, thuis bakken is het moto", vindt Jan.