Bel de politie als je hen ziet: Ze zijn gevaarlijk en hebben al slachtoffer gemaakt

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

De politie vraagt om hen meteen te verwittigen wanneer je een van deze mannen ziet. Ze zijn gevaarlijk en hebben al een diefstal met geweld gepleegd.

Dat feit speelde zich in de nacht van 17 op 18 oktober 2023 af. Toen werd een 49-jarige man met geweld beroofd in het metrostation 'Louiza' in Brussel. Het slachtoffer zat na zijn werk op een bankje te wachten op de metro.

"Hij zag hoe twee onbekende mannen trachtten om een persoon, die aan de overkant van de sporen zat, te bestelen. Het slachtoffer deed hen teken dat ze die persoon met rust moesten laten, maar plots stonden ze naast hem en werd hij in een wurggreep gehouden en meerdere keren geslagen."

De twee gingen met de smartphone van het slachtoffer aan de haal. Alles werd gefilmd door bewakingscamera's. Er is nu een opsporingsbericht verspreid om de verdachten te kunnen identificeren.

Zo zien de verdachten eruit

"De eerste verdachte heeft donker haar met krullen en een baard. Hij droeg een opvallende trui met een oranje bovenkant, een zwarte joggingsbroek, zwarte sneakers met witte accenten en een donkerblauwe winterjas."

"De tweede verdachte is normaal gebouwd. Hij droeg een groene muts, een blauwe regenjas met kap en een zwarte trui/bodywarmer met kap, een zwarte trainingsbroek met witte strepen en opvallende sneakers met witte en gekleurde accenten."

Wie deze mannen ziet of meer informatie kan verstrekken, wordt verzocht om de politie te contacteren via het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@belgium.police.eu.