Almaci (Groen) lanceert deze oproep richting haar collega partijvoorzitters

bron: TerZake
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
We zijn intussen al twee maanden na de verkiezingen en de regeringsvorming staat nog nergens. Groen-voorzitter Meyrem Almaci komt dan ook met een oproep voor haar collega partij partijvoorzitters.

Almaci verwacht dat de voorzitters nu bezig zijn met inhouden, met het zoeken naar oplossingen in plaats van terug te plooien en enkel bezig te zijn met de eigen partijstrategie.

“Eigenlijk moet elke partijvoorzitter bezig zijn met de vraag waar we met dit land naartoe willen. De begroting is aan het ontsporen, we hebben hitterecords, we hebben 1,8 miljoen mensen die in armoede leven. Dat zijn omstandigheden die niet echt bemoedigend zijn en waar men oplossingen voor moet zoeken. De vraag is of men dat wil.”

“Ik heb mijnheer De Wever voor de verkiezingen een heel duidelijk veto weten uitspreken ten aanzien van Ecolo. We zijn nu 2 maanden verder, het is tijd om verantwoordelijkheid te nemen voor een groter geheel, niet alleen maar om partijstrategieën te ontplooien", aldus Almaci in TerZake.

“Drie maanden, een heel kwartaal, stel u eens voor dat een bedrijfsleiding dit zou doen op het moment dat een harde brexit eraan komt. Dat is totaal ondenkbaar, maar toch zijn een aantal partijvoorzitters op die manier bezig met ons land. Dat is onverantwoordelijk. Je ziet dat de begroting nog verslechtert.”