SP.A zeer bezorgd over startnota van De Wever en wil dit drastisch besluit nemen

bron: VTM-Nieuws/Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De startnota van Bart De Wever zorgt voor discussie bij SP.A. Er staat een punt in die nota waar de socialisten het zeer moeilijk mee hebben.

Bij SP.A maakt men zich zorgen over die starnota. Eén van die punten waar de partij het moeilijk mee heeft is dat de financiering voor extra sociale woningen onder druk komt te staan.

Een prominente SP.A'er laat aan VTM-Nieuws, weliswaar anoniem, weten dat de partij denkt om uit de Antwerpse coalitie te stappen als dit ook terug te vinden is in het uiteindelijk regeerakkoord.

Antwerps fractieleidster Yasmine Kherbache zegt aan Het Nieuwsblad dat SP.A het regeerakkoord zal toetsen aan het Antwerps bestuurakkoord. In dat Antwerps bestuurakkoord kwamen N-VA en SP.A overéén dat er in Antwerpen meer sociale woningen moeten bijkomen.

“Het bestuursakkoord is heel duidelijk daarover: de wooncrisis moet worden aangepakt, onder meer door extra sociale woningen - niet alleen renovaties”, stelt Kherbache. “We vragen daarvoor ook meer middelen van Vlaanderen. We rekenen er nu in de eerste plaats op dat alle Antwerpse coalitiepartners dat bestuursakkoord zullen respecteren.”