Fedasil reageert op komst van 130 asielzoekers in Dormaal: “Jullie maken geen schijn van kans”

bron: ROB-TV
door: PMN
Afbeelding bron: ROB-TV
In Dormaal zijn de bewoners niet te spreken over de komst van een asielcentrum. Dat wordt de nieuwe woonplaats van 130 asielzoekers.

Dormaal is een deelgemeente van Zoutleeuw. Burgemeester Hans Herbots (CD&V) liet al weten dat hij in beroep gaat tegen die beslissing van Fedasil.

Fedasil is verantwoordelijk voor de asielcentra in ons land. Ze willen Dormaal helpen bij de voorbereidingen. Fedasil heeft ook voor het eerst gereageerd.

"Geen schijn van kans"
“Wij kunnen niet anders”, luidt het daar. “Wij moeten elke week 150 extra opvangplaatsen vinden voor asielzoekers. Het staat de burgemeester vrij om juridische stappen te ondernemen. Het stadsbestuur van Zoutleeuw maakt geen schijn van kans om de toekomstige asielzoekers tegen te houden.”

Volgende week zal Fedasil opnieuw samenzitten met de stad Zoutleeuw. “We gaan overleggen hoe we dit in de buurt gaan aanbrengen”, verduidelijkt Michael Kegels van Fedasil aan ROB-TV.

“Er moet ook met de politie gesproken worden om samen een protocol op te stellen over hoe de samenwerking zal verlopen. Er moet ook overleg gepleegd worden met scholen. Het is heel breed."