Politie in shock na wat 94-jarige man is overkomen: Oplichtster gaat er op een verschrikkelijke manier met zijn geld vandoor

bron: AD
door: PMN
Afbeelding bron: YouTube
De Nederlandse politie is geschokt na wat een 94-jarige man in Amsterdam is overkomen. Hij werd het slachtoffer van oplichters.

De man woont in een zelfstandige woning in een rusthuis in Amsterdam-Noord. Hij ontmoette op de gang van het rusthuis een vrouw. Het klikte wel en dus nodigde de bejaarde man de vrouw uit om een bij hem een kopje koffie komen te drinken, meldt AD.

Daarna besloten ze zelfs om een hapje te gaan eten in een brasserie, om vervolgens bij de man thuis nog iets te drinken. Plots zei de vrouw dat ze niet meer naar huis kon rijden. De man stelde voor om bij hem te blijven slapen, wat de vrouw ook deed.

Gedrogeerd en beroofd
Ze spreken af om elkaar later opnieuw te ontmoeten. De vrouw heeft dan twee cakejes in haar hand en staat erop om voor de man een kopje koffie te maken. De bejaarde man vindt dat er een vreemd smaakje aan de koffie is, maar drinkt die toch op uit beleefdheid.

Daarna loopt het helemaal mis voor hem. Hij voelt zich ziek worden, gaat op zijn bed liggen en verliest al snel het bewustzijn. De vrouw, die een oplichtster bleek te zijn, ging er met zijn bankkaart vandoor en haalde een aanzienlijke som geld af. De vrouw is nog steeds spoorloos.

De man zelf werd naast zijn bed op de grond teruggevonden. Hij was ernstig onderkoeld en moest een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Daar bleek na onderzoek dat hij gedrogeerd was.