Onderhandelaars van Vlaamse regering doen geen fijne vaststelling: “Het gaat niet lukken”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De bedoeling is om tegen 23 september een nieuwe Vlaamse regering te hebben. Maar dat blijkt nu toch niet zo simpel te zijn.

Op 23 september zou toekomstig minister-president Jan Jambon zijn Septemberverklaring afleggen in het Vlaams Parlement, maar de onderhandelingen verlopen moeizamer dan gedacht. Dat vandaag te lezen in Het Laatste Nieuws.

De werkgroepen Onderwijs, Inburgering en Welzijn, die het voorbereidende werk doen voor de hoofdonderhandelaars, zijn nog steeds niet rond en het zou nog wel even kunnen duren. En dan zijn er ook nog de fractiedagen, waar alle parlementsleden - en dus ook de onderhandelaars uit de werkgroepen - aanwezig moeten zijn, die ook nog voor vertraging zorgen.

23 september of niet?
Het neemt niet weg dat de onderhandelaars wel verderwerken. De hoofdonderhandelaars, met de drie partijvoorzitters, bogen zich gisteren over onder meer Jeugd, Sport, Werk, Economie, Innovatie en Wonen de revue. Grotendeels zijn die thema's afgehandeld, al is er nog een reeks losse eindjes. 

“In de vorige legislatuur waren er veel discussies door onduidelijke of te vage formuleringen in het regeerakkoord", klinkt het bij de onderhandelaars. “Dat willen we vermijden. Door nu een dag meer onderhandelen, kan ons nadien maanden discussies en tijdverlies uitsparen. We pinnen ons dus niet vast op 23 september. Als het een week later is, is het ook maar zo."

Volgende week zal er beslist worden of er uitstel moet komen.