Westraatjournalist Ivan De Vadder ziet het niet rooskleurig in voor CD&V: “Alleen dit kan de partij nog redden”

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De interne werkgroep van CD&V heeft zijn rapport klaar. De moraal van het verhaal is volgens hen dat de partij niet aanvoelt wat er leeft bij de bevolking.

Midden december wil de werkgroep een nieuwe voorzitter kiezen. In ‘Ter Zake’ zag je gisteren hoe sommige partijkopstukken gewoon gingen lopen. “Die hebben schrik van hun eigen kritiek”, merkt Wetstraatjournalist Ivan De Vadder op bij Radio 1. 

“Er draait heel veel om Hilde Crevits. Ze verdween in die reportage als een dief in de nacht. Alleen Wouter Beke gaf een kort interview. Dat zegt veel over die situatie. CD&V is intussen een kleine partij geworden. Vroeger had de CD&V de neiging om zich aan te passen naar links of rechts, afhankelijk van de omgeving.”

"Probleem niet van de baan"
“Nu moeten ze op zoek naar een eigen positie. Dat is heel moeilijk voor hen. In het rapport van de werkgroep staat ook niet hoe dat moet. Het probleem is niet van de baan. Een charismatische figuur kan een partij omhoog trekken. Dat heeft CD&V opnieuw nodig. Daar zal de sleutel liggen.”

“Ik denk dat het wachten is op Hilde Crevits. Als zij voorzitter wordt, zal niemand haar uitdagen. Als zij dat niet doet, gaan er meerdere kandidaten komen en volgt er een echte voorzittersstrijd."