De knelpunten voor de nieuwe Vlaamse regering: "Hierover strijd tussen CD&V en N-VA en daar moeilijk tussen N-VA en Open VLD"

bron: Radio1
door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het blijft wachten op een nieuwe Vlaamse regering. Maandag zal er geen Septemberverklaring zijn. Politiek journalist Ivan De Vadder geeft tekst en uitleg op Radio1.

N-VA, CD&V en Open VLD moeten de laatste hand leggen aan een nieuw regeerakkoord. "De werkgroepen zijn stilaan aan het afronden en dan kom je bij de twee belangrijkste elementen: de begroting, namelijk waar zal het meest bespaard worden?"

"Daarnaast moeten alle haakjes uit de teksten gehaald worden. Werkgroepen leveren teksten waarbij de gevoelige knopen nog tussen haakjes worden gezet. Dat moet uitgeklaard worden door de centrale onderhandelingsgroep."

De knelpunten

Ivan De Vadder weet waar het schoentje voorlopig nog knelt. "Onderwijs en welzijn zijn de grootste departementen en daar is redelijk wat strijd tussen CD&V en N-VA. Dan heb je ook asiel en migratie en daar hoor ik dat het tussen N-VA en Open VLD moeilijker gaat. Dat zijn de knelpunten op dit moment."