Wetstraatjournalist Ivan De Vadder ziet het niet gebeuren bij N-VA: “Dat ligt heel gevoelig bij CD&V en Open Vld”

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Momenteel zitten de onderhandelaars voor een nieuwe Vlaamse regering nog steeds samen. Ze willen doorgaan tot de finish.


“Ten laatste morgenochtend zouden ze landen. Zondag is er een congres en dinsdag een regeerverklaring. Donderdag is er dan nog een debat in het parlement en dan kan die Vlaamse regering echt beginnen”, legt journalist Ivan De Vadder uit bij Radio 1.

“Er komt een zeer uitgebreid regeerakkoord. De begroting is ook zo’n moeilijk item. Daar gaat men nu ook nog over praten.” 

Er is ook sprake dat die nieuwe Vlaamse regering tien ministers zou bevatten. “We weten nog niet altijd niet of het beslist is. Als je de grote van de partijen neemt heeft N-VA recht op 5 ministers, CD&V en Open Vld mogen 2 ministers nemen. Al is daar nog discussie over. Als er een tiende minister komt, ligt dat gevoelig bij de andere partijen want dan liggen de verhoudingen helemaal anders. Ik ga ervan uit dat het bij negen ministers blijft.”

“Bij CD&V zouden Wouter Beke en Hilde Crevits minister worden. Bij Open Vld zou dat Gwendolyn Rutten zijn en Bart Somers. Al zijn dat maar speculaties, ze hangen het niet niet aan onze neus."