Kritiek op getreuzel CD&V: "Partij staat er slecht voor"

bron: Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Marc Van de Looverbosch, politiek journalist bij VRT analyseerde deze ochtend op Radio 1 het politieke landschap van afgelopen week. Het meest frappante feit is dat CD&V een week voor de deadline nog steeds geen kandidaat-voorzitter heeft.

"CD&V is op zoek naar het antwoord op de vraag: Wat is een centrumpartij?  Wouter Beke laat duidelijk een leegte na die niemand echt weet op te vullen. Die partij is duidelijk verward", zegt Marc Van de Looverbosch. 

"Het ene lijk na het andere valt uit de kast. Het gedoe rond de kinderbijslag, de wachtlijsten en de VRT waarin geslinkt zal worden doet het imago van CD&V geen deugd", stelt Van de Looverbosch vast. 

"Vijf jaar is een lange periode voor een partij die er slecht voor staat. Nochtans zijn er wel een aantal kandidaten", vertelt de journalist. "Zo heb je Hendrik Bogaert. Hij behoort tot de traditionele vleugel. Ook Sammi Mahdi, jongerenvoorzitter CD&V, is een optie. Het is een man met visie, die wil vernieuwen. En er zijn er nog een aantal." 

Mannen

Wat wel opvalt is dat het voorlopige, officieuze lijstje enkel mannennamen bevat. Momenteel zijn er twee vrouwelijke voorzitster maar of die een gooi gaan doen naar het voorzitterschap is nog onbekend.