Jan Jambon vindt het bijzonder jammer: "Ik had dit willen doen met het Vlaams Belang"

bron: Belga
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Niemand minder dan Jan Jambon (N-VA) was de gast bij het openingscollege van politicoloog Carl Devos aan de UGent. Hij kreeg veel vragen over de verhouding tussen N-VA en Vlaams Belang.

Jan Jambon (N-VA) beantwoordde alle vragen van de studenten politicologie. De minister-president zei dat hij het betreurd dat Vlaams Belang niet mee in zijn regering zit. "Wanneer we hen in een of andere formule zouden dwingen om verantwoordelijkheid te dragen, zou een groot deel van hun kiespubliek inzien dat de toverformules totaal onrealistisch zijn. We zouden echt niet plat op de grond zijn gegaan voor al hun eisen, maar we wilden hen wel in het bad trekken in een of andere vorm van besturen", citeert persbureau Belga de minister-president.

"Ik vind dat we het Vlaams Belang nu heel makkelijk maken om bij de volgende verkiezingen weer met onrealistische voorstellen te komen, die de elementaire toets van de rechtsstaat niet doorstaan, en toch weer veel zetels naar zich toe te trekken." 

Jambon deed ook een oproep naar de klimaatspijbelaars. Hij roept op om niet tijdens de schooluren te betogen, maar wel op woensdagnamiddag. "Als de oplossingen in technologie liggen, dan moet je op de schoolbanken gaan zitten, zodat je er mee richting aan kan geven", luidt het.