Dutroux zal het allicht niet lukken: "Zeer moeilijk voor hem aan die voorwaarde te voldoen om vrij te komen"

bron: AD
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag beslist de Brusselse rechtbank over de vervroegde vrijlating van Marc Dutroux. De kindermoordenaar vroeg die immers aan en moet dus ook een antwoord krijgen.

Aan zo'n vervroegde vrijlating zijn heel wat voorwaarden aan verbonden. Zo mag je geen gevaar meer vormen voor de maatschappij. Je moet spijt vertonen. Verder moet je ook een onderdak hebben en werk. De vraag is wie gaat Marc Dutroux aan onderdak en werk helpen?

"Dat gaat inderdaad zeer moeilijk worden", zegt oud-journalist Frans Boogard aan AD. "Zijn vrouw Michelle Martin had een klooster die zich over haar ontfermde en later ook een rechter op pensioen. Bij Michel Lelièvre zie je al dat hij in de helft van België niet meer mag komen om contact met de ouders van de vermoorde meisje te vermijden."

"De belangrijkste voorwaarde is dat er spijt is en geen risico is op hervallen. De advocaat van Dutroux gaat dat ook pleiten. Daarna wordt er een college van psychiaters aangesteld. Die moeten het unaniem eens zijn dat er nieuw onderzoek mag komen. Dutroux is al vaak onderzocht geweest en toen was er al sprake van dat hij een psychopaat is van de ergste soort en ongeneeslijk ziek is. Als die psychiaters toen gelijk hadden, zal dat nu ook wel de uitkomst zijn."