Geen goed nieuws voor onder meer PVDA en Vlaams Belang: “Ligt niet op de tafel van Maggie De Block”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag komen de Kamerleden opnieuw samen. Ze moeten stemmen over de noodbegroting voor november en december. Dat had eigenlijk vorige week al moeten gebeuren, maar een amendement van een wisselmeerderheid van socialisten, groenen, Vlaams Belang en PVDA besliste daar anders over.

Het amendement dat ze indienen voorziet 67 miljoen euro extra voor de aanwerving van zorgpersoneel. Door dat amendement kon de Kamer de voorlopige twaalfden voor de laatste twee maanden van het jaar nog niet goedkeuren.

Al lijkt het amendement van PVDA even snel weer in de prullenmand te belanden. “Het richt zich op een fonds zonder wettelijke basis en zonder inkomsten te voorzien om het te voeden”, stelt de nieuwe begrotingsminister David Clarnival (MR) vast in het Laatste Nieuws. “En aan wie moeten we die middelen storten?”

Bovendien moet ook nog eens minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) een koninklijk besluit opstellen om het amendement in de praktijk te kunnen opzetten. Maar bij haar partij laten ze weten dat het niet op haar tafel ligt.