Kristof Calvo haalt uit naar N-VA: “Zoals Theo Francken nu doet, gaan we er echt niet geraken”

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kristof Calvo is niet te spreken over de houding van N-VA. Het kopstuk van Groen haalt fors uit.

Koning Filip heeft Paul Magnette (PS) het veld ingestuurd. De verwachting is dat hij een paars-groene regering op de been zal proberen te brengen. Het zou meteen ook betekenen dat Groen zich mag opmaken voor een regeringsdeelname. Kristof Calvo hoopt in ieder geval dat er snel een oplossing komt en er een nieuwe federale regering gevormd kan worden. “We waren verrast dat Magnette informateur werd”, zegt Calvo aan Radio 1.

“Er is wel heel veel tijd verloren gegaan. Ergens hadden we verwacht dat N-VA de leiding zou nemen. Dat gebeurt niet. Hopelijk is dit een nieuwe start. Ik vind het moedig van Magnette. Hij neemt als eerste topper zijn verantwoordelijkheid.”

"Zo gaan we er echt niet geraken"
"Het moet nu echt wel vooruit gaan. We hebben geen begroting, geen klimaatplan. De partijen zijn alleen maar met zichzelf bezig is en dat is echt onverantwoord. Wat ook de regering wordt, ik hoop dat we een trendbreuk krijgen. De regering met N-VA heeft geen fraai rapport opgeleverd. We moeten proberen om de koopkracht van mensen in armoede te verhogen.”

Calvo haalt ook fors uit naar N-VA. “We zijn intussen vijf maanden na de verkiezingen en we hebben al elf maanden geen federale regering meer. Je kan je ook de vraag stellen wat de N-VA nu precies wil? Willen ze wel een oplossing? Theo Francken zou de hoofdonderhandelaar zijn, maar hij zit op de sociale media al oppositie te voeren. Zo gaan we er echt niet geraken. Als ze een deel willen zijn van de oplossing, moeten ze daar snel duidelijk over zijn.”