“De brand in het asielcentrum van Bilzen maakt hen bang, sommige politieke partijen zaaien alleen maar angst”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Limburg
In Kazerne Dossin in Mechelen organiseerde Gastvrij Netwerk zaterdag voor de derde keer al een netwerkdag. Iedereen die zich inzet voor de vluchtelingen in ons land was er welkom.

Wie ook van de partij was, was Vlaams minister Bart Somers (Open VLD). Hij ging er in gesprek met de vrijwilligers. “Migratie is een complex gegeven dat bij veel mensen hevige emoties losmaakt”, citeert Het Nieuwsblad de minister. “Als overheid kunnen wij niet alles. Daarom ben ik al deze vrijwilligers oprecht dankbaar omdat ze zich inzetten voor een warme en humane samenleving.”

En de vrijwilligers vinden dat de maatschappij zeer onverdraagzaam is geworden. Vooral de brand in het asielcentrum in Bilzen heeft bij hen een diepe indruk nagelaten.

“Zaken zoals de brandstichting in het asielcentrum in Bilzen maken ook deze vrijwilligers bang. Vanuit een bepaalde politieke hoek wordt er angst gezaaid en alleen maar veroordeeld. Het klimaat dat gecreëerd wordt, is steeds brutaler en dat is een zorgelijke evolutie. Het maakt het er allesbehalve makkelijker op voor al deze geëngageerde vrijwilliger."