Gwendolyn Rutten vlijmscherp voor Jambon: "Met zijn verzonnen verhalen die goed klinken"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Gwendolyn Rutten heeft in een post op Facebook uitgehaald naar Jan Jambon. Die maakte zich sterk dat nieuwkomers in een extreem geval een huis konden kopen met het kindergeld dat ze kregen.

"Ik las een flauw doorslagje van een extreem-rechts broodje aapverhaal over huizen van migranten. Dat zijn verzonnen verhalen die in xenofobe tijden goed klinken en lustig voor waar worden rondverteld, maar die fout zijn en schaden. Feit is dat de kindergeld-regeling die de Vlaamse regering amper een goed jaar geleden onder leiding van N-VA’er Geert Bourgeois had uitgewerkt, wordt teruggedraaid", schrijft Rutten.

"De uitleg vroeg om aandacht en leest waarschijnlijk minder spannend dan een broodje aapverhaal, maar is wel juist. En dat is wat je van een regeringsleider mag verwachten. De essentie. Niet de apeverhalen. De eigen lijn. Niet het papegaaien van extreem-rechts", stelt Rutten.

Minderheidsregering

Ook het feit dat Jambon het jammer vindt dat er geen akkoord met Vlaams Belang uit de bus kwam, stoort Rutten. "Als N-VA graag een minderheidsregering met extreem-rechts wil, dat ze die dan maakt. Dan is mijn boodschap aan de Vlaamsnationalisten: volg de kracht van je overtuiging en stop met je te verschuilen achter de rug van liberalen. Onze rug is recht en onze overtuiging onwrikbaar: nooit met extreem-rechts. Niet in onze naam", besluit Rutten.