Vreselijk wat N-VA'er Sander Loones al tien jaar meemaakt: "Pas daarmee op, want toen is voor mij de miserie begonnen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
N-VA-kamerlid Sander Loones zegt al tien jaar lang het slachtoffer te zijn van identiteitsdiefstal. Zijn gegevens worden door fraudeurs misbruikt, en dat heeft grote gevolgen.

Gisteren werd de nieuwe identiteitskaart - mét vingerafdruk - voorgesteld in Lokeren. Burgemeester Filip Anthuenis toonde trots zijn nieuwe eID, maar gooide daarmee al zijn persoonlijke gegevens te grabbel.

Zeer gevaarlijk, waarschuwt Sander Loones van N-VA. "Ik werkte op de dienst Vreemdelingenzaken, ik was daar verantwoordelijk voor een project waarbij ook vreemdelingen een elektronische verblijfskaart krijgen. Tijdens een persmoment vroeg iemand om zo'n kaart eens te vergelijken met een identiteitskaart. Daarop toonde ik mijn identiteitskaart. Een journalist, die ik overigens niets kwalijk neem, nam daar een foto van. Die foto is in de krant beland, en toen is de miserie begonnen", getuigde Loones op Radio 1.

Visa-kaarten

"Mensen doen zich voor als mij, sluiten visa-kaarten af op mijn naam af en maken vervolgens gigantische schulden, huurcontracten worden afgesloten op mijn naam, er worden leningen aan woekerinteresten aangeboden op het internet..."