Nieuwe jongerenvoorzitter N-VA schuwt grote woorden niet: “Vlaams-gezind én rechts”

door: Redactie
Afbeelding bron: N-VA
Viktor Rooseleer is de nieuwe voorzitter van de jongerenafdeling van N-VA. Hij wil een idealistische visie brengen van waar zijn partij voor staat en heeft duidelijke ideeën over die toekomst.

Rooseleer is amper 24 jaar maar al enkele jaren politiek geëngageerd. Hij is aan de slag als persoonlijk medewerker van Vlaams Parlementslid Inez De Coninck. “Zij heeft me al gefeliciteerd, net zoals Theo Francken en Ben Weyts”, vertelde Rooseleer bij Radio 1.

De nieuwe voorzitter weet welke thema’s er leven bij de jonge leden van N-VA. “Vlaamse autonomie is er daar een van. De meeste van onze jongeren koppelen het Vlaams-gezinde en het rechtse aan elkaar. Die hoeven dan ook niet tegen elkaar uitgespeeld te worden.”

Op de federale regeringsvorming wou Rooseleer liever niet reageren. “De jongerenafdeling moet een idealistische visie geven, alsof N-VA de absolute meerderheid zou hebben, wat uiteraard niet zo is. Aan beide kanten van de taalgrens komt het inzicht dat er iets moet gebeuren. Confederalisme is de volgende stap om de situatie waarin we ons vandaag bevinden te vermijden in de toekomst.”