Valse vrijwilligers gebruiken deze smoes om oudere mensen te beroven tijdens coronacrisis

door: BVDO
Het zijn moeilijke tijden voor oudere mensen. En daar proberen oplichters en dieven handig gebruik van te maken. In Sint-Gillis-Waas werd een vrouw van 94 jaar met een smoes bestolen door een valse vrijwilliger.

Benedicte Vereecken vertelt aan Het Laatste Nieuws het verhaal van haar 94-jarige buurvrouw om andere senioren te waarschuwen. Daar belde een zogenaamde vrijwilligster aan. “Mijn buurvrouw wou haar eerst afschepen en zei dat ze al iemand had om boodschappen te doen. De dame wou echter niet meteen wijken en bood vervolgens melk aan die ze bij had. Ook daar wou de buurvrouw niet op ingaan."

Maar daar bleef het niet bij. "Intussen stond de oplichtster wel al binnen in haar woning en had ze een volgende smoes klaar. Ze wou nog gaan tanken in de buurt en vroeg om 50 euro te wisselen. Dat was natuurlijk enkel een afleidingsmanoeuvre, want toen ze de dame eindelijk had buiten gewerkt, bleek dat haar portemonnee, met daarin 150 euro, gestolen was."

De verdachte was een blonde vrouw met een Nederlands accent die in een witte bestelwagen rondrijdt. Er werd klacht neergelegd bij de politie en die onderzoekt de zaak. "Misschien moet de solidariteit buurt per buurt georganiseerd worden. Een bekend gezicht zal bejaarden nog altijd het meest vertrouwen inboezemen."