Ook industriële wasserijen met handen in het haar: "Ze mogen ons geen mondmaskers verkopen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De coronacrisis is op weg naar zijn hoogtepunt. Ook de industriële wasserijen worden daarmee geconfronteerd. De federatie slaat een noodkreet, want zij hebben beschermend materiaal nodig.

De industriële wasserijen verwerken het wasgoed van ziekenhuizen en woonzorgcentra. De komende dagen en weken zal meer en meer besmet beddengoed in de wasserijen arriveren. En dat moet op de juiste manier verwerkt worden. "We volgen de preventieve coronamaatregelen nauwgezet op maar er moet snel extra beschermingsmateriaal komen. We kunnen nog maar heel even voort", zegt Dirk Holvoet van wasserij CleanLease aan de VRT.

Daarom richt het een dringende vraag aan de overheid om wasserijen als prioriteit te zien om gemakkelijker aan beschermend materiaal te geraken. "Onze leveranciers, klein en groot, laten ons weten dat ze geen mondmaskers aan ons mogen verkopen. Maar het is geen optie om ons personeel zonder ademhalingsbescherming besmet linnen te laten verwerken."

De nood aan mondmaskers, handschoenen en ontsmettingsmiddel is dan ook gigantisch groot. Als de ziekenhuizen en woonzorgcentra op regelmatige basis hun wasgoed willen laten behandelen, dan is extra bescherming een absolute must voor alle wasserijen.