Spar haalt al deze producten uit de rekken nadat er salmonella is in teruggevonden

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Spar-winkels, die deel uitmaken van de Colruyt-groep halen verschillende producten uit de rekken. Dat nieuws raakte donderdag bekend.

Bij microbiologische controles door de leverancier werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld in een grondstof die gebruikt is in verschillende vleesbereidingen. Na overleg met voedselagentschap FAVV werd besloten om de producten uit de rekken te halen.

Het gaat om producten die tussen 24/4/2020 en 29/4/2020 bij Spar verkocht werden. De uiterste consumptiedatum is 30/04/2020 met lotnummer 02017114. Het gaat om volgende producten: Kidsbrochette mix, Duo worst bacon-cheese, Bacon worst, Worsten varken/rund, Gehakt varken-kalf ± 250 gram, Gehakt varken-kalf ± 550 gram, Spekburgers, Vlaamse burger, Kidsburger, BBQ worst.

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 u. na de besmetting. De symptomen duren meestal 4 à 7 dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben.

Klanten die een betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben.

Voor meer informatie kunnen klanten terecht bij de klantendienst van Colruyt Group op het nummer 0800 99 124.