Marketeer maakt brandhout van drie politieke partijen: "Die weten niet waar de Vlaming van wakker ligt"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De traditionele partijen zitten in Vlaanderen in een diepe put, terwijl extreemlinks en extreemrechts het goed doen. Zowel de jongste verkiezingen, bijna een jaar geleden, als de meest recente peilingen, bewijzen dat.

Marketeer Jan Callebaut heeft samen met politiek journalist Ivan De Vadder een boek geschreven, getiteld 'Het DNA van Vlaanderen'. Weekblad Humo zocht hem op voor een gesprek.

In het interview legt hij uit waarom de traditionele partijen tegenwoordig zo slecht scoren in Vlaanderen: "Ze zijn de jongste vijftien jaar bijna uitsluitend met zichzelf bezig geweest. Open Vld, CD&V en Sp.a wéten niet meer waar de Vlaming van wakker ligt."

Groen, PVDA en Vlaams Belang

Nog volgens Callebaut zijn er maar drie partijen die een droom aanbieden: Groen ("pleit voor een wereld die klimaatverandering aanpakt"), Vlaams Belang ("willen samenleving die veilig is en waarin je je identiteit kan beleven") en PVDA ("streeft naar een wereld zonder sociale ongelijkheid"). "De zogenaamd extreme partijen begrijpen veel beter waar mensen dagelijks mee bezig zijn", klinkt het in het weekblad.