Besluit van Maggie De Block zet kwaad bloed bij zorgverleners: “De druppel die de emmer doet overlopen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Overleg Zelfstandige Zorgverstrekkers (OZZ) binnen de Federatie Vrije Beroepen (FVB) is niet te spreken over een beslissing van Vlaams minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Ze reageren vol ongeloof.

Maggie De Block besliste vorige week dat zorgverleners de extra kosten die ze hebben voor beschermingsmateriaal niet mogen doorrekenen aan hun patiënten. Het verbod treedt in werking met terugwerkende kracht vanaf 4 mei, het moment van de heropstart van niet-essentiële zorg. 

Voor de zorgverleners voorziet ze in een compensatieregeling, die ook met terugwerkende kracht in werking treedt vanaf 4 mei. Patiënten die sinds 4 mei toch een coronasupplement kregen aangerekend, kunnen dat terugvorderen.

Het OZZ betreurt het gebrek aan overleg en zegt aan het persbureau Belga dat dit de druppel is die de emmer doet overlopen bij de 60.000 zelfstandig zorgverstrekkers in Vlaanderen. "Op deze manier creëert de minister een verkeerd beeld. De zelfstandig zorgverstrekkers hebben steeds te goeder trouw gehandeld om een veilige en kwaliteitsvolle zorg te verlenen", klinkt het.

De zelfstandig zorgverstrekkers vragen nu een dringend overleg met minister De Block. Ze willen samen met de minister een plan uitwerken voor de aanpak van een eventuele tweede golf van het coronavirus