Kringloopwinkel verkoopt rolstoel van klant die spullen binnenbrengt

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
De kringwinkel van Herentals heeft per ongeluk de rolstoel van een klant die wat spullen binnenbracht verkocht.

Sooike, een bejaarde man uit Herentals, is sinds maandag op zoek naar zijn rolstoel. Die werd per ongeluk verkocht in de kringwinkel, toen hij wat spullen binnenbracht. De rolstoel behoorde toe aan de echtgenote van Sooike en heeft dan ook veel emotionele waarde. De familie van Sooike hoopt dat de koper het verhaal leest en de stoel wil terugbrengen.

Een kleindochter van Sooike deed het verhaal op sociale media. “Maandag duwde mijn grootvader de rolstoel naar de kringwinkel. In de rolstoel had hij een bak geplaatst met daarin allerlei spulletjes bestemd voor de kringloopwinkel. Een medewerker nam alles in ontvangst en grootvader vertelde dat de bak en de rolstoel niet bij het aanbod hoorden en dat hij die gewoon wenste terug te nemen. Grootvader wachtte en wachtte en toen hij aan een van de medewerkers vroeg waar zijn rolstoel bleef, kreeg hij wat later te horen dat die al verkocht was.”

De medewerkers van de Kringwinkel hebben Sooike met de auto naar huis gebracht. Jan Cools van Kringwinkel Zuiderkempen is op de hoogte van de zaak. “We weten nog niet helemaal hoe de vork in de steel zit, maar uit het kassaverslag blijkt dat er maandagnamiddag inderdaad een rolstoel is verkocht. Nadat we wekenlang gesloten waren door de coronacrisis is het momenteel bijzonder druk in de kringwinkels. Een aantal dingen die duidelijk netjes en in orde zijn schuiven vrij snel door naar de winkel. Wellicht is dat met de rolstoel het geval geweest terwijl dat niet de bedoeling was.

De familie zoekt nu via sociale media de koper van de rolstoel. “Als de persoon die maandagmiddag in de kringwinkel in Herentals een rolstoel heeft gekocht dit leest, zouden we het bijzonder fijn vinden als die persoon de rolstoel terug naar de kringwinkel wil brengen. Grootvader gaat als het goed weer is, vaak met de rolstoel op stap naar een park in de buurt. Daar kan hij dan rustig vertoeven in zijn rolstoel.”