Rolstoelgebruiker vergeten door NMBS: Uren alleen in de kou

door: STS
Trein - NMBS
Afbeelding bron: Photonews

Een rolstoelgebruiker die zondag naar de Ronde van Vlaanderen ging kijken, heeft op weg naar huis een nare ervaring beleefd.

Robin Hautier ging in Oudenaarde naar de wielerklassieker kijken en wilde daarna met de trein terugkeren naar huis.

"Toen ik hier in Dendermonde arriveerde met de trein, stond er niemand klaar om mij af te halen", vertelde de man op TV Oost. Hij had nochtans op voorhand een aanvraag ingediend.

"De treinbegeleider heeft mij wel geholpen met uit de trein te geraken. Want het was een dubbeldekker, en dan kan de treinbegeleider dat in principe zelf."

"Maar dan moest ik nog iemand hebben om van perron 2 naar de uitgang te geraken. Aangezien ik dat niet zelf kan, heb ik daarvoor iemand van de NMBS nodig. En die waren er niet."

"Doordat het stationspersoneel van Gent moest komen en er niemand was in het station van Dendermonde en ik hier helemaal alleen stond, heb ik ook naar Securail gebeld om zo spoedig mogelijk iemand te sturen, zodanig dat ik toch op een veilige manier het station kon verlaten."

Door de vertraging miste de man ook zijn bus. De NMBS, die een taxi voorzag, zegt het voorval te betreuren en excuseert zich, aldus de regionale zender nog.