Eén avondje op restaurant zorgt voor fors aantal coronabesmettingen en mensen quarantaine

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
In De Duitse deelstaat Nedersaksen is de horeca sinds kort weer open, maar na één restaurantbezoek moesten minstens vijftig mensen in quarantaine.

Minstens zeven personen zouden besmet zijn na een restaurantsbezoek in Leer. “De infecties houden waarschijnlijk verband met een bezoek aan een restaurant”, zo verklaarden de lokale autoriteiten. Hierdoor moeten minstens vijftig personen uit voorzorg in quarantaine. Het gaat om een uitbraak met meerdere geïnfecteerde personen die op hun beurt vele contacten hadden”, klinkt het. Niet alle testresultaten zijn ondertussen gekend.

De regio had nochtans al een week lang geen nieuwe besmettingen meer. Volgens lokale media is het onduidelijk of de besmetting door onvoorzichtigheid van het personeel of de bezoekers er gekomen is. Volgens een woordvoerder is dit soort besmettingen onmogelijk als iedereen zich aan de regels houdt.

Experts waarschuwden al voor eten in gesloten ruimtes. Andreas Podbielski, directeur van het Instituut voor Medische Microbiologie, Virologie en Hygiëne van het Universitair Medisch Centrum Rostock zei dat gasten van restaurants indien mogelijk buiten moeten zitten. “Daar zijn vrijwel geen infecties. Het wordt echter problematischer in afgesloten ruimtes van restaurants en cafés. Zelfs met voldoende luchtverversing elke zes tot tien minuten, is er geen 100 procent zekerheid.”