Burgemeester Brugge onthult straffe details over man die hem neerstak

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De burgemeester van Brugge, Dirk De fauw, heeft gereageerd op de aanval op zijn leven. Hij zegt de dader al 15 jaar te kennen en nooit verwacht te hebben dat hij hem zou aanvallen.

De fauw is ook advocaat, en het was een van zijn cliënten die hem opwachtte en met een aardappelmesje de keel probeerde over te snijden.

"Ik stel het redelijk goed. Ik verblijf momenteel nog in het ziekenhuis, de dokters moeten mij nog verder onderzoeken, maar de eerste signalen zijn gunstig. Het was een insnijding van 14 centimeter. Er waren 24 hechtingen nodig. Ik heb geluk gehad dat het met een aardappelmesje gebeurde, en niet met een groter mes, want dan had ik u waarschijnlijk niet meer te woord kunnen staan", reageerde De fauw via een telefonisch gesprek in 'De Zevende Dag'.

Doorweekt met bloed

"Ik had gezien dat hij een aardappelmesje in de hand had, dus dacht ik dat het maar een kleine insnijding in de hals zou zijn. Ik heb tegen mijn chauffeur gezegd dat hij me naar het ziekenhuis moest brengen. Het was pas toen ik in het ziekenhuis aankwam, dat ik zag dat er een grote plas bloed op de zetel van de wagen lag en mijn kostuum en mijn hemd volledig doorweekt waren."

Motief

De fauw zegt niet te weten waarom hij werd neergestoken. "Naar een motief moet ik echt zoeken. Ik ken hem al 15 jaar, ik ben zijn raadsman geworden op verzoek van zijn moeder, die zei dat hij een beetje een onhandelbare kerel was. Ik heb hem meermaals moeten verdedigen voor de rechtbank. Meermaals heb ik hem ook moeten overtuigen om niet uit het leven te stappen. Ik had nooit gedacht dat hij mij zou aanvallen."