Decathlon lanceert verkoop van tweedehands fietsen met garantie: "Heel groot succes"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Decathlon heeft een nieuw initiatief op poten gezet voor de verkoop van fietsen. De winkelketen zet nu ook in op de verkoop van tweedehands fietsen met garantie.

“Er is een grote vraag naar fietsen, zo groot dat we onvoldoende voorraad hebben. We zijn een nieuwe manier van verkoop aan het ontwikkelen", vertelt Thomas Lejeune Debarre, directeur communicatie bij Decathlon, aan Redactie24.

"Mensen die een fiets van Decathlon hebben en die niet echt meer gebruiken, kunnen die terug naar ons brengen. Wij kopen die fiets over, brengen die volledig in orde en dan verkopen wij die opnieuw."

Garantie

"We doen dat enkel met onze eigen fietsen omdat we onze producten kennen, de kwaliteit kunnen beoordelen en de garantie verlengen. De garantie op het kader van de fiets blijft levenslang en één jaar extra op de onderdelen voor een tweedehandsfiets.”

Groot succes

De verkoop van tweedehands fietsen is een enorm succes bij Decathlon. “Dit gebeurt nu nog op kleine schaal, maar er wordt stilaan meer ruchtbaarheid aan gegeven. Dit kent een heel groot succes want telkens we een fiets binnen krijgen, is die binnen een halfuurtje alweer verkocht.”

“We voeren hier wel communicatie rond, vooral in onze eigen winkels en digitale communicatie, maar we voeren hier geen grote reclamecampagne rond.”