Slachtoffer explosie Antwerpen: “Ik verloor alles, maar stond nog geen 24 uur later in de kou”

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een partner van een Belgisch slachtoffer dat om het leven kwam bij de ontploffing op de Antwerpse Paardenmarkt heeft een open brief geschreven aan Bart De Wever en de redactie van Het Laatste Nieuws.

"Maandag, 15 januari 2018, is een dag die ik mijn geheugen zal blijven voor de rest van mijn leven. Niet alleen verloor ik mijn woonst, maar ik verloor daar bovenop nog mijn partner. Op die dag ben ik werkelijk ALLES kwijtgespeeld", zo start Frédéric Monsieur zijn open brief.

Maandagavond kwam zijn partner om het leven bij de ontploffing op de Antwerpse Paardenmarkt. De hulpdiensten hebben hem nadien "fantastisch" opgevangen, maar die hulp ging steeds verder bergaf. 

Dat zijn partner overleden was in het puin, kreeg de man niet persoonlijk te horen van slachtofferhulp maar wel van de pers. "Dat is totaal respectloos en schandalig", klinkt het. De man vraagt wat Bart De Wever hieraan wil doen? "De stad zou ons niet in de kou laten.... Nog geen 24 uur later staan we al in de kou", reageert de partner van het slachtoffer teleurgesteld. Bart De Wever wil voorlopig niet reageren op de brief.