Veldrijdster is razend omdat ze niet geselecteerd werd voor WK: "Ik heb hier letterlijk voor geïnvesteerd!"

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Joyce Vanderbeken werd niet geselecteerd voor het WK van veldrijden in Valkenburg. De 33-jarige Vanderbeken is er niet goed van.

“Ik viel van mijn stoel toen de bondscoach me deze voormiddag belde”, aldus de renster van het Mahieu-Kona-Vandermeerenteam tegenover HLN. “Ik lag in balans met Karen Verhestraeten, dat klopt. Dat Karen ziek is geweest, vertelde hij. Oké, maar ik heb ook met de gezondheid (maagproblemen, red) gesukkeld."

"Maar ik heb dat niet aan de grote klok gehangen. En ondertussen ben ik opnieuw beter aan het rijden. Dat moet Vanthourenhout toch ook zien? Soit, ik kan leven met die ‘nederlaag’. Maar wat ik vooral niet kan begrijpen, is de selectie van Kim Van de Steene...”

Vanderbeken moet anders wel toegeven dat Van de Steene enorme progressie heeft gemaakt. “Dat is zo. Maar er zijn vooraf afspraken gemaakt. Zo kregen we een mail van de bondscoach dat we minstens zes wereldbekermanches moesten rijden, wilden we in aanmerking komen voor een WK-selectie. Daar heb ik me netjes aan gehouden. Ik heb letterlijk geïnvesteerd in die buitenlandse manches.”