Video toont spectaculair ongeval met speedpedelec: Politie doet oproep aan gebruikers en automobilisten

door: STS
Speedpedelec
Afbeelding bron: Photonews

Op sociale media zijn opvallende beelden opgedoken. Te zien is hoe een fietser met een speedpedelec gegrepen wordt door een auto.

Het ongeval deed zich voor in Steenokkerzeel. Een fietser met een speedpedelec, een snelle elektrische fiets, reed op de Tervuursesteenweg. Een wagen die uit de tegenovergestelde richting kwam, draaide op een kruispunt linksaf, de Keistraat in.

De automobilist had door een rij aanschuivende wagens de fietser niet zien aankomen. Het kwam tot een aanrijding, waarbij de fietser werd opgeschept. Hij belandde op het dak van de wagen alvorens op de grond te vallen. De man werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De politie roept op tot voorzichtigheid. "Iedereen moet aandachtig zijn in het verkeer, zeker ook gebruikers van een speedpedelec, die fietsen gaan veel sneller dan gewone fietsen", vertelde Jens Van den Troost van politiezone KASTZE aan VRTNWS.

"Een ongeval met een speedpedelec is snel gebeurd. Zeker in de bebouwde kom moeten speedpedelecfietsers extra opletten. Omgekeerd geldt zeker ook dat automobilisten rekening moeten houden met de hogere snelheid van speedpedelecs."