Sparen opnieuw interessanter: op deze spaarrekeningen krijg je de hoogste intrest

door: MRO
Geld - euro
Afbeelding bron: Pixabay

Sparen is opnieuw interessanter geworden. Recent hebben heel wat banken de rente op spaarrekeningen opgetrokken. Op welke spaarrekeningen krijg je de hoogste intrest en tot welk bedrag is de intrest vrijgesteld van belastingen?

Momenteel biedt Santander Consumer Bank de spaarrekening met de hoogste intrest, volgens de gespecialiseerde website Spaargids. Met name de 'Vision Max' biedt 2,85% basisrente en getrouwheidspremie samen. Maar er is wel een addertje onder het gras, je moet namelijk minstens 125.000 euro op de rekening storten.

Als je een kleiner bedrag wil sparen, biedt Santander Consumer Bank de 'Vision+ plus' rekening. Daar hoef je geen minimumbedrag in te legen en bedraagt de basisrente 0,85% en de getrouwheidspremie 1,80% wat in totaal 2,65% maakt.

MeDirect heeft met de rekening 'Essential Sparen' een spaarrekening zonder minimuminleg met een aantrekkelijke basisrente van 2% en een getrouwheidspremie van 0,80%, wat in totaal 2,8% maakt. De beperking hier is echter dat je maximaal 25.000 euro mag overschrijven op uw spaarrekening.

Vrijstelling 

Je betaalt belasting, roerende voorheffing, op uw inkomsten uit roerende goederen, waaronder ook een spaarrekening. Voor intresten op een gereglementeerde spaarrekening geldt echter een vrijstelling van belasting tot 980 euro per persoon.