Vanaf vandaag grote verandering bij autokeuring

door: PMN
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

We zijn vandaag aan een nieuwe maand begonnen. Het zorgt meteen ook voor een grote verandering bij de autokeuring. Die gaat vanaf nu in.

Vanaf vandaag, 1 juli, moeten auto’s die meer dan vier jaar oud zijn, maar minder dan 160.000 kilometer gereden hebben, nog maar om de twee jaar op controle. De regel is van toepassing op alle auto’s van minder dan tien jaar oud.

"Vanaf 1 juli 2024 komen auto's die tussen de vier en zes jaar oud zijn, een uiterste keuringsdatum van 1 september 2024 of later hebben, en minder dan 160.000 km hebben gereden, in aanmerking voor een keuringsbewijs dat twee jaar geldig is", luidt het bij Goca Vlaanderen.

Auto’s die tien jaar of meer zijn, moeten jaarlijks hun voertuig laten controleren. Je kan best op tijd een afspraak maken want het is nog steeds heel erg druk op de keuringscentra . Het maakt dat de wachttijden oplopen.
 

Auto's die meer van 4 jaar oud zijn en jonger dan 10 jaar en minder dan 160.000 kilometers hebben, moeten nu om de 2 jaar naar de keuring

Je moet ook niet voor alles naar de autokeuring gaan. Kleine controles kunnen uitgevoerd worden door een erkende garagist.

Keuringsfederatie GOCA liet zich eerder al kritisch uit voor de nieuwe maatregel. Ze vinden het een stap in de foute richting. “Een verlengd interval tussen keuringen zal dan ook resulteren in een hoger aantal onveilige wagens op de weg. De aanpassing zal ook negatieve gevolgen hebben voor het milieu”, luidt het.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp