Annelies Verlinden krijgt bakken kritiek: "Absurd wat ze wil, dat krijg je niet uitgelegd"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) krijgt heel wat kritiek te slikken over een hervorming die ze wil doorvoeren.

Verlinden liet dit weekend in een kranteninterview verstaan dat ze de gezondheidzorg wil splitsen. "Dat staat in het regeerakkoord. We moeten naar een staat die beter werkt, waarbij we blokkeringen en ruzies vermijden", vertelde ze aan Le Soir.

"Absurd, wanneer je lessen trekt uit de coronacrisis en wanneer je weet dat zeven op de tien Belgen voor een herfederalisering van de zorg zijn", reageert de PVDA.

"Een virus dat geen grenzen kent, negen ministers van Volksgezondheid, al twee jaar een chaotisch pandemiebeleid. De les die minister Verlinden daaruit trekt... is de gezondheidszorg splitsen. Dat krijg je niet uitgelegd."

"De zorg dichter bij de mensen brengen doe je door een gemeenschappelijk gezondheidsbeleid te voeren en de eerste lijn en eerstelijnszones te versterken, in plaats van te splitsen", zegt Sofie Merckx.

"Het Martelaarsplein waar de Vlaamse regering zetelt, ligt niet dichter bij de burger dan de Wetstraat van de federale regering, mevrouw Verlinden."

Mis niets dankzij de gratis app van Redactie24