Bart De Wever reageert op zijn 'cafépraat' in Gert Late Night: "Ik ben ook maar een mens"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever kreeg tonnen kritiek na enkele krasse uitspraken in Gert Late Night. "We gaan ze kapotmaken in de oppositie", klonk het onder meer in de richting van Open Vld. De voorzitter van N-VA zegt dat dit cafépraat was in een cafécontext.

"Het is cafépraat, maar het was ook een cafécontext. Ik wist zelfs niet dat ze dat gingen uitzenden. Dat was niet voor uitzending bestemd, maar daar was een jolige sfeer", vertelde De Wever daarover in De zevende dag.

"De dag dat ik hier of in het parlement cafépraat kom verkondigen, dan is er een probleem. Dat je in een cafésfeer cafépraat verkondigt, is zo oud als de wereld. Ik ben ook maar een mens. Ik let op mijn taalgebruik in de contexten waar ik dat moet doen."

Verontwaardiging

De Wever uitte ook zijn ongenoegen over de manier waarop de media hem onder vuur namen, maar het wel normaal vinden dat Alexander De Croo (Open Vld) premier kan worden.

"De Vlaamse opiniemakers hebben toch een eigenaardig gevoel voor verontwaardiging. Ik heb vorige keer gezegd dat we een regering gaan krijgen waar de twee grootste partijen niet in zitten en de kijkersvraag gelanceerd of dat ergens in de democratische wereld bestaat. Geen enkele reactie."

"Wat is verontwaardiging waard? We gaan een kandidaat-premier ( Alexander De Croo) krijgen van de zevende partij in het parlement. Dat bestaat enkel in Letland. Als ik zeg dat dit geen democratie is, is er wel reactie in de krant om te zeggen dat dit normaal is en een functionerende democratie.