Bevrijdingsfeest van zoon Pierre Van Damme geannuleerd: wel 103.000 euro belastinggeld

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

Het 'Grote Bevrijdingsfeest' waarvan Tom Van Damme, de zoon van vaccinoloog Pierre Van Damme, één van de organisatoren was, werd geannuleerd. De belastingbetaler draait wel op voor ruim 103.000 euro. 

Het Grote Bevrijdingsfeest zou in Deinze plaatsvinden op 13 augustus, maar gaat nu toch niet door. Het feest werd georganiseerd door reisorganisator Route du Soleil en het jongerenmagazine Tagmag.

Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) kaart aan dat voor de organisatie van dit feest een voorschot werd toegekend van bijna 104.000 euro dat niet terugbetaald moet worden.

"Naast Pukkelpop werd vrijdag ook het 'Grote Bevrijdingsfeest' afgeblazen. Hen werd een niet terug te betalen voorschot toegewezen van 103.982,29 euro. Een festival dat er nooit eerder was en ook schuld op de overheid steekt, maar wel belastingbetaler doet opdraaien voor risico", stelt Vande Reyde op Twitter.

"Ik heb een groot probleem met deze communicatie ("alles is de schuld van de overheid"). Als je de stoere wil uithangen en vanaf dag één alle adviezen en veiligheidsrisico's naast je neer ligt, doe het dan niet op de kap van Vlaams belastinggeld."