Coronapas op café of restaurant? Annelies Verlinden is er duidelijk over

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, zegt dat ze er geen voorstander van is om het gebruik van de coronapas uit te breiden naar bijvoorbeeld de horeca. Tenzij we straks in de problemen komen door een nieuwe variant.

"We moeten geen maatregelen opleggen indien dat niet nodig is. We hebben in Vlaanderen een heel hoge vaccinatiegraad, met dank ook aan de inzet van heel veel vrijwilligers", zei Verlinden (CD&V) in 'De Afspraak'.

"Dan moet je mensen niet vragen om bijkomende verplichtingen na te leven, zoals het gebruik van een coronapas, of hen bepaalde controles te doen ondergaan."

Variant

"Stel - en ik mag er niet aan denken - dat we toch naar een najaar gaan waarin er een variant opduikt die het ons moeilijk maakt, die de vaccins misschien verslaat, dan moeten we wel voorbereid zijn."

"Wat we absoluut moeten vermijden, is dat we terug moeten gaan naar de sluiting van een aantal zaken waar mensen hun levenswerk van gemaakt hebben. Dat moeten we niet willen."

Brussel

"We hebben dat Covid Safe Ticket nu, maar we moeten dat heel gedoseerd inzetten. Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om Brussel te helpen om een mogelijk ruimer gebruik van die coronapas toe te staan."

Download nu de gratis app van Redactie24