Dries Van Langenhove haalt uit naar expert: "Deze man is een pure sadist"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Dries Van Langenhove heeft op sociale media fors uitgehaald naar uitspraken van viroloog Marc Van Ranst naar aanleiding van het overlijden van de man die in Antwerpen uit het raam viel.

In de nacht van zaterdag op zondag viel in Antwerpen een man uit het raam toen hij bij een controle op een lockdownfeestje wou vluchten voor de politie. In een reactie zei Marc Van Ranst dat dit "onfortuinlijk" was. "Maar nul compassie", voegde de viroloog eraan toe.

Dries Van Langenhove haalde het citaat op zijn sociale media aan. "Een jongeman viel en stierf nadat hij van de politie vluchtte tijdens een 'lockdownfeestje'. Marc Van Ranst noemt dit 'onfortuinlijk, maar nul compassie'. Zoals ik al zei, deze man is een pure sadist", schreef hij neer.

 

Ook Peter De Roover (N-VA) heeft bedenkingen bij de uitspraak van Marc Van Ranst, al heeft hij er wel een opmerking bij. "Pers citeert soms uit context. Hopelijk hier ook. Graag rechtzetting dan mijnheer Marc Van Ranst. In Antwerpen eindigde een jong leven op tragische wijze. (Jonge) mensen wordt al maanden ontzegd wat in een vrije samenleving normaal is. Dat verdient minstens medeleven", schrijft De Roover op Twitter.

Ondertussen reageerde viroloog Marc Van Ranst op de uitspraken. "Het overlijden van die jongeman is uiteraard bijzonder tragisch voor de ouders en vrienden, en dat verdient enkel sereniteit. De 'nul compassie' refereerde naar de nultolerantie voor lockdownfeestjes. Er bestaan geen extra privileges voor diegenen die feestjes organiseren", schrijft Van Ranst in een tweet.