Groen-voorzitster Almaci reageert na aanstelling coformateurs De Croo en Magnette

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Woensdagavond trokken preformateurs Conner Rousseau (Sp.a) en Egbert Lachaert (Open Vld) naar de koning die op zijn beurt Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) aanstelde als coformateurs. Meyrem Almaci reageert tevreden.

"We hebben veel tijd verloren. Te veel tijd. Uiteraard erger ik mij samen met jullie aan elke vertraging. Maar opgeven staat niet in mijn woordenboek. Stilstand is geen antwoord op de coronatijd. We zijn vastberaden om ons land de goede kant op te laten gaan", schrijft de voorzitster van Groen op Facebook.

"De tijd dringt. Ons land snakt naar een volwaardige regering die niemand achterlaat. Het is dan ook hoog tijd om te doen wat nodig is. Om een vooruitstrevend klimaatbeleid te voeren. Om de noden in de gezondheidszorg te beantwoorden, om armoede aan te pakken en om iedereen een waardig pensioen te garanderen. Om fiscaliteit eindelijk te hervormen en eerlijker te maken. En om te investeren in onze lokale economie en nieuwe jobs te creëren."

Meyrem Almaci benadrukt dat de inhoud telt. "Dat is wat nu echt telt. Inhoud boven ego’s. Als groenen willen we op een respectvolle manier aan politiek doen. Pas als politici respect tonen, kan de politiek opnieuw respect verdienen."