Heropening horeca: Paul Magnette schuift opvallende datum naar voren

door: STS
Paul Magnette
Afbeelding bron: Photonews

PS-voorzitter Paul Magnette pleit voor uitbreiding van het aantal personen dat we binnen mogen ontvangen. Hij wil ook dat er duidelijk tijdschema wordt opgesteld voor de heropening van de gesloten sectoren, zoals de horeca.

Magnette verklaart in een interview met de Sudpresse-kranten dat er wellicht een uitbreiding komt van de buitenbubbel, waarvoor het aantal contacten van vier naar acht of tien wordt opgetrokken. Als het van hem afhangt, mogen we ook twee contacten thuis ontvangen: "Daar heb ik geen probleem mee."

Hij denkt dat de horeca en de cultuur- en evenementsector na de paasvakantie zouden moeten kunnen heropenen. "Misschien niet meteen op 19 april, maar eind april of begin mei. Waarom niet op 1 mei?" Hij vindt dat er nu perspectief geboden moet worden, zodat de uitbaters van tevoren weten waar ze aan toe zijn wat betreft het inkopen van producten en het regelen van personeel.

Tevens wil hij studenten in het hoger onderwijs na Pasen weer naar de campussen laten gaan, met 20% gelijktijdige aanwezigheid. Scholieren van het derde en vierde middelbaar moeten weer voltijds les kunnen volgen op school.