Jambon in nauwe schoentjes: "Dan overleeft hij dit politiek niet"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Moest blijken dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gelogen heeft over hetgeen hij al dan niet wist over de dood van Jozef Chovanec, kan hem dat duur te staan komen. Dat zegt Ivan De Vadder, politiek journalist bij de VRT.

Woensdag vertelde minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) dat zijn voorganger, Jan Jambon, op de hoogte was van wat er zich in de politiecel in Charleroi had afgespeeld in februari 2018. Jambon had eerder gezegd dat hij daar niets van wist.

In een schriftelijke reactie liet Jambon vervolgens verstaan zich niets te herinneren. Zijn kabinet zou het dossier wel hebben, maar hij zou de link tussen het dossier en de schokkende beelden niet gemaakt hebben.

Ivan De Vadder denkt dat Jambon in nauwe schoentjes komt wanneer zou blijken dat hij gelogen heeft. "Liegen is het ergste wat een politicus kan doen. Als blijkt dat hij flagrant gelogen heeft, en zelf rechtstreeks contact gehad heeft, dan vrees ik dat hij dat politiek niet overleeft. Zelfs al is hij nu niet meer politiek verantwoordelijk", klinkt het op VRTNWS.