Marc Van Ranst ontvangt excuses van N-VA-politica na forse reactie op Twitter

door: SLO

Viroloog, Marc Van Ranst, postte onlangs op Twitter dat hij afgelopen weekend aan het station van Mechelen bedreigd werd. De schepen van Beveren reageerde hier nogal heftig op. 

De schepen van Beveren, Inge Brocken van de N-VA-afdeling, reageerde zondag nogal heftig op deze tweet: “Arme Marc Van Ranst, Calimero! Bijna medelijden. Je oogst wat je zaait!”

De schepen oogstte meteen heel wat kritiek met haar reactie op Twitter. Ook Van Ranst zelf reageerde verontwaardigd. Bij de Beverse oppositie wordt de tweet van Inge Brocken eveneens scherp veroordeeld.

Inge Brocken verwijderde de tweet vrij snel maar het kwaad was geschied. Vandaag reageerde haar partij met meer uitleg en excuses. Er kwam een brief met excuses gericht aan Van Ranst. Op Twitter reageerde Van Ranst met ‘OK. Zand erover’.

Inge Brocken besefte zelf ook dat haar tweet heel fout geïnterpreteerd kon worden en verwijderde die daarom snel. Ze maakt er geen geheim van dat ze het soms oneens is met Van Ranst. “Maar ik keur voor alle duidelijkheid dergelijke intimidaties tegenover hem op geen enkele manier goed”, laat Brocken weten.