Minister Verlinden over nieuwe coronamaatregel die vandaag ingaat: "Moeilijke beslissing genomen"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft een woordje uitleg gegeven bij de nieuwe coronamaatregel die vanaf vandaag ingaat: het verbod op niet-essentiële verplaatsingen naar het buitenland.

"We hebben de moeilijke beslissing moeten nemen om een aantal verplaatsingen naar het buitenland te verbieden. Het gaat in het bijzonder om toeristische, recreatieve verplaatsingen, zoals een skivakantie of een reis naar de zon", zei Verlinden op Radio 1.

"Een aantal verplaatsingen zijn nog toegelaten. We willen het dagelijks leven van de mensen niet onnodig moeilijk maken. Daarom zijn reizen voor professionele redenen, voor studieredenen, voor de zorg aan een familielid, voor een echtgenoot die in het buitenland woont en voor dringende familiale redenen toch nog toegestaan. Dat geldt ook voor inwoners van de grensregio's, die altijd al een deel van hun dagelijks leven aan de andere kant van de grens doorbrengen."

"We hebben een evenwicht moeten zoeken tussen enerzijds het leven van de mensen houdbaar houden en anderzijds de verspreiding van het virus tegengaan."